Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Sýry a jejich antioxidační vlastnosti

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Hrančíková, Daniela

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce je věnována antioxidačním vlastnostem sýrů. Teoretická část obsahuje stručný popis technologií, složení a dělení sýrů. Dále jsou zde popsány antioxidační vlastnosti mléka a sýrů. V praktické části byly analyzovány vzorky sýru gouda v průběhu zrání. U těchto extraktů těchto vzorků byla stanovena schopnost vychytávat H2O2, obsah fenolických látek antioxidační aktivita pomocí metod DPPH a ABTS.

Popis

Klíčová slova

sýry, gouda, antioxidační aktivita, radikály, cheese, gouda, antioxidant activity, radicals

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By