Publikace: Sýry a jejich antioxidační vlastnosti
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Červenka, Libor | |
| dc.contributor.author | Hrančíková, Daniela | |
| dc.date.accepted | 2018-08-21 | |
| dc.date.accessioned | 2018-08-30T07:43:03Z | |
| dc.date.available | 2018-08-30T07:43:03Z | |
| dc.date.issued | 2018 | |
| dc.date.submitted | 2018-06-26 | |
| dc.description.abstract | Tato bakalářská práce je věnována antioxidačním vlastnostem sýrů. Teoretická část obsahuje stručný popis technologií, složení a dělení sýrů. Dále jsou zde popsány antioxidační vlastnosti mléka a sýrů. V praktické části byly analyzovány vzorky sýru gouda v průběhu zrání. U těchto extraktů těchto vzorků byla stanovena schopnost vychytávat H2O2, obsah fenolických látek antioxidační aktivita pomocí metod DPPH a ABTS. | cze |
| dc.description.abstract-translated | Thesis deals with antioxidant propeties of cheese. The teoretical part describes technology, composition and types of cheese. There is also information about antioxidant properties of milk and cheese. In the practical part, samples of gouda cheese were analyzed at diferent stages of ripenning. Futhermore, the total content of phenolic substances, ability to scavenge H2O2 and antioxidant activity by means of DPPH and ABTS radical scavenging assays were determined. | eng |
| dc.description.defence | Studentka úspěšně obhájila svou bakalářskou práci a zodpověděla veškeré otázky komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | |
| dc.identifier.signature | D38743 | |
| dc.identifier.stag | 35639 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/71659 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | sýry | cze |
| dc.subject | gouda | cze |
| dc.subject | antioxidační aktivita | cze |
| dc.subject | radikály | cze |
| dc.subject | cheese | eng |
| dc.subject | gouda | eng |
| dc.subject | antioxidant activity | eng |
| dc.subject | radicals | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Sýry a jejich antioxidační vlastnosti | cze |
| dc.title.alternative | Cheese and its antioxidant properties | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- HrancikovaD_Antioxidacni_vlastnosti_LC_2018_.pdf
- Velikost:
- 1.42 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- CervenkaL_Antioxidacni_vlastnosti_DH_2018.pdf
- Velikost:
- 416.45 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce