Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Sýry a jejich antioxidační vlastnosti

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorČervenka, Libor
dc.contributor.authorHrančíková, Daniela
dc.date.accepted2018-08-21
dc.date.accessioned2018-08-30T07:43:03Z
dc.date.available2018-08-30T07:43:03Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-06-26
dc.description.abstractTato bakalářská práce je věnována antioxidačním vlastnostem sýrů. Teoretická část obsahuje stručný popis technologií, složení a dělení sýrů. Dále jsou zde popsány antioxidační vlastnosti mléka a sýrů. V praktické části byly analyzovány vzorky sýru gouda v průběhu zrání. U těchto extraktů těchto vzorků byla stanovena schopnost vychytávat H2O2, obsah fenolických látek antioxidační aktivita pomocí metod DPPH a ABTS.cze
dc.description.abstract-translatedThesis deals with antioxidant propeties of cheese. The teoretical part describes technology, composition and types of cheese. There is also information about antioxidant properties of milk and cheese. In the practical part, samples of gouda cheese were analyzed at diferent stages of ripenning. Futhermore, the total content of phenolic substances, ability to scavenge H2O2 and antioxidant activity by means of DPPH and ABTS radical scavenging assays were determined.eng
dc.description.defenceStudentka úspěšně obhájila svou bakalářskou práci a zodpověděla veškeré otázky komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.signatureD38743
dc.identifier.stag35639
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/71659
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectsýrycze
dc.subjectgoudacze
dc.subjectantioxidační aktivitacze
dc.subjectradikálycze
dc.subjectcheeseeng
dc.subjectgoudaeng
dc.subjectantioxidant activityeng
dc.subjectradicalseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleSýry a jejich antioxidační vlastnosticze
dc.title.alternativeCheese and its antioxidant propertieseng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
HrancikovaD_Antioxidacni_vlastnosti_LC_2018_.pdf
Velikost:
1.42 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
CervenkaL_Antioxidacni_vlastnosti_DH_2018.pdf
Velikost:
416.45 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce