Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Antimikrobiální účinky čajů a čajových extraktů

Bakalářská práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Šturmová, Michaela

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

V práci jsou nejprve uvedeny základní vlastnosti a rozdělení převážně přírodních antimikrobiálních látek. V další části jsou popisovány jednotlivé druhy vybraných čajů, jejich výroba, chemické složení a základní vlastnosti. Poslední část je věnována působením čajových extraktů na různé mikroorganismy. Jsou zde popsány antimikrobiální účinky čajových polyfenolů, ale také kofeinu. Největší část je zde věnována extraktům ze zeleného čaje a také jeho využití v potravinářství.

Popis

Klíčová slova

čaje, čajové extrakty, bakterie, antimikrobiální látky, antimikrobiální účinky čajů, tea, tea extracts, bacterias, antimicrobials agents, antimicrobial effects of tea

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By