Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Souvislost mezi barvou a antioxidačními vlastnostmi vína

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorČervenka, Libor
dc.contributor.authorKohoutková, Eva
dc.date.accepted2023-08-22
dc.date.accessioned2024-03-12T05:27:04Z
dc.date.available2024-03-12T05:27:04Z
dc.date.issued2023
dc.date.submitted2023-06-23
dc.description.abstractTato bakalářská práce shrnuje všeobecné informace o víně se zaměřením na vína bílá, o vinné révě a postupu výroby vína. Další část je věnována antioxidantům, fenolickým látkám, včetně metod stanovení. Dále je zde popsána teorie barevnosti a shrnutí vlivu vína na zdraví. V experimentální části byla ve vzorcích bílých vín stanovena antioxidační aktivita, celkový obsah fenolických látek a byla změřena barva. Byla zjištěna významná korelace mezi antioxidační aktivitou a některými parametry barevnosti.cze
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis summarizes general information about wine with a focus on white wines, grapevines and wine production process. The next part is devoted to antioxidants, phenolic substances, including methods of determination. Furthermore, the theory of colour measurement and a summary of the influence of wine on health are described. In the experimental part, the antioxidant activity, the total phenolic content, and the colour were determined in white wine samples. A mutual correlation was observed between antioxidant activity and particular colour parameters.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.identifier.stag46128
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/82585
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvínocze
dc.subjectantioxidantcze
dc.subjectantioxidační aktivitacze
dc.subjectbarevnostcze
dc.subjectfenolické látkycze
dc.subjectwineeng
dc.subjectantioxidanteng
dc.subjectantioxidant activityeng
dc.subjectcoloureng
dc.subjectphenolic compoundseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programHodnocení a analýza potravincze
dc.titleSouvislost mezi barvou a antioxidačními vlastnostmi vínacze
dc.title.alternativeRelationship between colour and antioxidant properties of wineeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
KohoutkovaE_Souvislost_mezi_LC_2023.pdf
Velikost:
975.68 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
CervenkaL_Souvislost_mezi_KE_2023.pdf
Velikost:
164.73 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce