Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Souvislost mezi barvou a antioxidačními vlastnostmi vína

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Kohoutková, Eva

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce shrnuje všeobecné informace o víně se zaměřením na vína bílá, o vinné révě a postupu výroby vína. Další část je věnována antioxidantům, fenolickým látkám, včetně metod stanovení. Dále je zde popsána teorie barevnosti a shrnutí vlivu vína na zdraví. V experimentální části byla ve vzorcích bílých vín stanovena antioxidační aktivita, celkový obsah fenolických látek a byla změřena barva. Byla zjištěna významná korelace mezi antioxidační aktivitou a některými parametry barevnosti.

Popis

Klíčová slova

víno, antioxidant, antioxidační aktivita, barevnost, fenolické látky, wine, antioxidant, antioxidant activity, colour, phenolic compounds

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By