Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Chemické a fyzikální vlastnosti lipového sirupu

Diplomová práceopen access
dc.contributor.advisorČervenka, Libor
dc.contributor.authorHloušková, Tereza
dc.contributor.refereeVelichová, Helena
dc.date.accepted2021-09-06
dc.date.accessioned2021-10-04T07:27:54Z
dc.date.available2021-10-04T07:27:54Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-07-07
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá chemickými a fyzikálními vlastnostmi různě připravených lipových sirupů. V teoretické části jsou popsány biologicky aktivní složky lipového květu a jejich účinky. Dále je popsáno, v jakých formách se lipový květ využívá s ohledem na platnou legislativu. Na závěr teoretické části jsou uvedeny metody, které byly využity v části praktické. Praktická část se pak zabývá přípravou lipových sirupů a jejich výslednými vlastnostmi, které jsou následně sledovány i během skladování. Mimo jiné byla změřena i infračervená spektra lyofilizátů připravených lipových sirupů.cze
dc.description.abstract-translatedThis thesis examines the chemical and physical properties of linden syrup prepared by different methods. The theoretical part describes the biologically active compounds and their effects on human health. After that, various uses of linden flower as a food ingredient or medicine herb with the relation to the legislation are described. Analytical methods used in the practical part of thesis were characterized. The chemical and physical properties of linden syrup prepared by different methods as well as their changes during storage were examined. For lyophilized syrups, the infrared spectra were also collected.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format96 s.
dc.identifier.stag42317
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/78594
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectlípacze
dc.subjectlipový sirupcze
dc.subjectantioxidační aktivitacze
dc.subjectlindeneng
dc.subjectlinden syrupeng
dc.subjectantioxidant activityeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleChemické a fyzikální vlastnosti lipového sirupucze
dc.title.alternativeChemical and physical properties of linden syrupeng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
HlouskovaT_Chemickeafyzikalni_LC_2021.pdf
Velikost:
2.06 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
CervenkaL_Chemicke_a_fyzikalni_TH_2021.pdf
Velikost:
180.95 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
VelichovaH_Chemicke_a_fyzikalni_TH_2021.pdf
Velikost:
247.51 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek oponenta práce