Publikace: Kvalitativní analýza enzymu papainu a jeho schopnost štěpit kyselinu hyaluronovou
Diplomová práceNačítá se...
Datum
Autoři
Kivoňová, Zuzana
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Za účelem použití proteolytického enzymu papainu při přípravě a výrobě polysacharidů typu kyseliny hyaluronové o definované molekulové hmotnosti byla ověřována čistota komerčně dodávaného enzymu papainu a zaváděna metoda pro jeho purifikaci s požadavkem zachování vysoké enzymové aktivity a specifity štěpení. Následně byla monitorována čistota, enzymová aktivita a další parametry purifikovaného papainu. Byly optimalizovány podmínky separace polysacharidů typu kyseliny hyaluronové pomocí metody nativní PAGE se specifickou detekcí pomocí Alcianové modři a AgNO3.
Popis
Klíčová slova
papain, chitosan, inhibitory