Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Metody analýzy antioxidantů v potravinách

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Čížková, Andrea

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato práce se zabývá popisem antioxidantů, jejich výskytem v potravinách, rozdělením, mechanismem a vlivem na zdraví člověka. Dále se zabývá popisem nejčastěji používaných metod pro jejich analýzu. Na závěr je popsána antioxidační aktivita a metody jejího stanovení.

Popis

Klíčová slova

Antioxidanty, metody analýzy, Antioxidační aktivita, Antioxidants, Methods of analysis, Antioxidant Activity

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By