Publikace: Metody analýzy antioxidantů v potravinách
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Adam, Martin | cze |
| dc.contributor.author | Čížková, Andrea | |
| dc.date.accepted | 2009 | cze |
| dc.date.accessioned | 2009-10-05T19:53:29Z | |
| dc.date.available | 2009-10-05T19:53:29Z | |
| dc.date.issued | 2009 | |
| dc.description.abstract | Tato práce se zabývá popisem antioxidantů, jejich výskytem v potravinách, rozdělením, mechanismem a vlivem na zdraví člověka. Dále se zabývá popisem nejčastěji používaných metod pro jejich analýzu. Na závěr je popsána antioxidační aktivita a metody jejího stanovení. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This work deals with the description of antioxidants, their occurrence in food, dassification, mechanism and effect on the human health. The description of the most widely used methods of their analysis is presented as well. Finally, antioxidant activity and methods of its measurement are described. | eng |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 35 s. | cze |
| dc.format.extent | 340907 bytes | cze |
| dc.format.mimetype | application/pdf | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (sklad) | cze |
| dc.identifier.signature | D21644 | cze |
| dc.identifier.signature | D21644 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/34711 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | cze |
| dc.subject | Antioxidanty | cze |
| dc.subject | metody analýzy | cze |
| dc.subject | Antioxidační aktivita | cze |
| dc.subject | Antioxidants | eng |
| dc.subject | Methods of analysis | eng |
| dc.subject | Antioxidant Activity | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Metody analýzy antioxidantů v potravinách | cze |
| dc.title.alternative | Methods for analysis of antioxidants in foodstuffs | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- ČížkováA_Stanovení antioxidantů_MA_2cast_2009.pdf
- Velikost:
- 332.92 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
Načítá se...
- Název:
- AdamM_Metody analyzy_AC_2009.pdf
- Velikost:
- 31.98 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format