Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv kulinárního zpracování na kvalitu olejů a tuků

Diplomová práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Pivoňková, Alena

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Diplomová práce se zabývá vlivem různých kulinárních úprav na kvalitu rostlinných olejů a tuků obsažených ve vybraných vzorcích potravin. Zabývá se jejich oxidačními změnami v závislosti na teplotě a čase působení těchto kulinárních úprav. K analýze kvality jedlých olejů a tuků bylo použito dvou metod ke stanovení peroxidového a p-anisidinového čísla, tj. tukových čísel.

Popis

Klíčová slova

rostlinné oleje, mastné kyseliny, oxidace, peroxidové číslo, p-anisidinové číslo, vegetable oils, fatty acids, oxidation, peroxide value, p-anisidine value

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By