Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv kulinárního zpracování na kvalitu olejů a tuků

Diplomová práceOmezený přístup
dc.contributor.advisorČervenka, Liborcze
dc.contributor.authorPivoňková, Alena
dc.contributor.refereeBeňová, Blankacze
dc.date.accepted2012cze
dc.date.accessioned2012-07-15T22:40:43Z
dc.date.available2012-07-15T22:40:43Z
dc.date.issued2012
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá vlivem různých kulinárních úprav na kvalitu rostlinných olejů a tuků obsažených ve vybraných vzorcích potravin. Zabývá se jejich oxidačními změnami v závislosti na teplotě a čase působení těchto kulinárních úprav. K analýze kvality jedlých olejů a tuků bylo použito dvou metod ke stanovení peroxidového a p-anisidinového čísla, tj. tukových čísel.cze
dc.description.abstract-translatedThis thesis examines the influence of various culinary processes on the quality of edible vegetable oils and fats contained in selected food samples. It deals with the oxidative changes depending on temperature and time of action of these culinary processes. For the edible oils and fats quality analysis, peroxide value and p-anisidine value were determined.eng
dc.description.defenceStudentka přednesla obhajobu své diplomové práce a zodpověděla dotazy oponenta a členů komise.cze
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format69 s.cze
dc.format.extent874986 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD26220cze
dc.identifier.stag18373cze
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/45774
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsPráce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 21.5.2022cze
dc.subjectrostlinné olejecze
dc.subjectmastné kyselinycze
dc.subjectoxidacecze
dc.subjectperoxidové číslocze
dc.subjectp-anisidinové číslocze
dc.subjectvegetable oilseng
dc.subjectfatty acidseng
dc.subjectoxidationeng
dc.subjectperoxide valueeng
dc.subjectp-anisidine valueeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.cze
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleVliv kulinárního zpracování na kvalitu olejů a tukůcze
dc.title.alternativeCulinary process and the quality of edible oils and fatseng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
CervenkaL_Vliv kulinarniho_AP_2012.pdf
Velikost:
327.35 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek vedoucího
Načítá se...
Náhled
Název:
BenovaB_Vliv kulinarniho_AP_2012.pdf
Velikost:
938.56 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek oponenta
Načítá se...
Náhled
Název:
PivonkovaA _Vliv kulinarniho_LC_2012.pdf
Velikost:
854.48 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
diplomová práce