Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Tocháčková, Denisa

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Bakalářská práce popisuje vliv tepelné úpravy na obsah vitaminu C v zelenině. V teoretické části se zabývá vitaminem C, jeho vlastnostmi, stabilitou a účinky na lidský organismus. Dále jsou zde popsány vybrané analytické metody, prostřednictvím kterých lze vitamin C stanovit. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu vitaminu C (kyseliny askorbové) v brokolici před a po tepelné úpravě metodou HPLC s UV detekcí.

Popis

Klíčová slova

vitamin C, kyselina askorbová, obsah, tepelná úprava, HPLC/UV, vitamin C, ascorbic acid, content, thermal processing, HPLC/UV

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By