Publikace: Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Česlová, Lenka | |
| dc.contributor.author | Tocháčková, Denisa | |
| dc.date.accepted | 2017-08-22 | |
| dc.date.accessioned | 2017-09-19T08:20:01Z | |
| dc.date.available | 2017-09-19T08:20:01Z | |
| dc.date.issued | 2017 | |
| dc.date.submitted | 2017-07-12 | |
| dc.description.abstract | Bakalářská práce popisuje vliv tepelné úpravy na obsah vitaminu C v zelenině. V teoretické části se zabývá vitaminem C, jeho vlastnostmi, stabilitou a účinky na lidský organismus. Dále jsou zde popsány vybrané analytické metody, prostřednictvím kterých lze vitamin C stanovit. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu vitaminu C (kyseliny askorbové) v brokolici před a po tepelné úpravě metodou HPLC s UV detekcí. | cze |
| dc.description.abstract-translated | The bachelor thesis deals with the infuence of vegetable heat treatment on vitamin C content. The theoretical part is focused on vitamin C, its chemical properties, stability and influence on human body. The next part of the thesis describes the chosen analytic methods of vitamin C (ascorbic acid) detection. The practical part of this work is focused on the determination of vitamin C concentration in broccolli before and after the heat treatment by using HPLC method with UV detection. | eng |
| dc.description.defence | Obsah vitaminu C v brokolicovém vývaru, příprava vzorku | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 46 s. | |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | |
| dc.identifier.signature | D37092 | |
| dc.identifier.stag | 33011 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/69083 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | vitamin C | cze |
| dc.subject | kyselina askorbová | cze |
| dc.subject | obsah | cze |
| dc.subject | tepelná úprava | cze |
| dc.subject | HPLC/UV | cze |
| dc.subject | vitamin C | eng |
| dc.subject | ascorbic acid | eng |
| dc.subject | content | eng |
| dc.subject | thermal processing | eng |
| dc.subject | HPLC/UV | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Farmakochemie a medicinální materiály | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Farmakochemie a medicinální materiály | cze |
| dc.title | Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině | cze |
| dc.title.alternative | Influence of vegetable heat treatment on vitamin C content | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- TochackovaD_VlivTepelneUpravy_LC_2017.pdf
- Velikost:
- 1.01 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- CeslovaL_VlivTepelneUpravy_DT_2017.pdf
- Velikost:
- 397.63 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce