Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorČeslová, Lenka
dc.contributor.authorTocháčková, Denisa
dc.date.accepted2017-08-22
dc.date.accessioned2017-09-19T08:20:01Z
dc.date.available2017-09-19T08:20:01Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-07-12
dc.description.abstractBakalářská práce popisuje vliv tepelné úpravy na obsah vitaminu C v zelenině. V teoretické části se zabývá vitaminem C, jeho vlastnostmi, stabilitou a účinky na lidský organismus. Dále jsou zde popsány vybrané analytické metody, prostřednictvím kterých lze vitamin C stanovit. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu vitaminu C (kyseliny askorbové) v brokolici před a po tepelné úpravě metodou HPLC s UV detekcí.cze
dc.description.abstract-translatedThe bachelor thesis deals with the infuence of vegetable heat treatment on vitamin C content. The theoretical part is focused on vitamin C, its chemical properties, stability and influence on human body. The next part of the thesis describes the chosen analytic methods of vitamin C (ascorbic acid) detection. The practical part of this work is focused on the determination of vitamin C concentration in broccolli before and after the heat treatment by using HPLC method with UV detection.eng
dc.description.defenceObsah vitaminu C v brokolicovém vývaru, příprava vzorkucze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format46 s.
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.signatureD37092
dc.identifier.stag33011
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/69083
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvitamin Ccze
dc.subjectkyselina askorbovácze
dc.subjectobsahcze
dc.subjecttepelná úpravacze
dc.subjectHPLC/UVcze
dc.subjectvitamin Ceng
dc.subjectascorbic acideng
dc.subjectcontenteng
dc.subjectthermal processingeng
dc.subjectHPLC/UVeng
dc.thesis.degree-disciplineFarmakochemie a medicinální materiálycze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programFarmakochemie a medicinální materiálycze
dc.titleVliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zeleniněcze
dc.title.alternativeInfluence of vegetable heat treatment on vitamin C contenteng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
TochackovaD_VlivTepelneUpravy_LC_2017.pdf
Velikost:
1.01 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
CeslovaL_VlivTepelneUpravy_DT_2017.pdf
Velikost:
397.63 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce