Publikace: Kvalita pšenice jako suroviny potravinářských výrob
Bakalářská práceOmezený přístup| dc.contributor.advisor | Adam, Martin | cze |
| dc.contributor.author | Humpolíková, Jaromíra | |
| dc.date.accepted | 2014 | cze |
| dc.date.accessioned | 2014-09-22T12:27:56Z | |
| dc.date.available | 2014-09-22T12:27:56Z | |
| dc.date.issued | 2014 | |
| dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá kvalitou pšenice jako suroviny potravinářských výrob. Je zde uvedeno základní složení pšenice a přehled kvalitativních ukazatelů určující použitelnost pšenice pro technologické účely. Dále popisuje zdravotní aspekty související s konzumací potravin obsahující pšeničnou složku. V závěrečné časti práce je uvedeno porovnání kvality pšenice sklizené v ČR v letech 2011, 2012 a 2013. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This thesis deals with the wheat quality as raw materials of food production. It is presented the basic composition of wheat and overview of quality indicators determining the applicability of wheat for technological purposes. It also describes the health aspects associated with the consumption of foods containing wheat ingredients. In the final part of the study the comparison of the quality of wheat harvested in the Czech Republic in the years 2011, 2012 and 2013 is presented. | eng |
| dc.description.defence | Studentka zodpověděla dotazy komise~ a obhájila bakalářskou práci. | cze |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 54 s. | cze |
| dc.format.extent | 2160600 bytes | cze |
| dc.format.mimetype | application/pdf | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | cze |
| dc.identifier.signature | D31148 | cze |
| dc.identifier.stag | 24162 | cze |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/57921 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Pouze v rámci univerzity | cze |
| dc.subject | pšenice | cze |
| dc.subject | pšeničné zrno | cze |
| dc.subject | lepek | cze |
| dc.subject | provozní metody | cze |
| dc.subject | referenční metody | cze |
| dc.subject | Wheat | eng |
| dc.subject | grain of wheat | eng |
| dc.subject | gluten | eng |
| dc.subject | operating methods | eng |
| dc.subject | reference methods | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Kvalita pšenice jako suroviny potravinářských výrob | cze |
| dc.title.alternative | Wheat quality in relation to food technologies | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- AdamM_Kvalita pšenice_ JH_2014.pdf
- Velikost:
- 572.89 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- posudek vedoucího
Načítá se...
- Název:
- HumpolikovaJ_Kvalita pšenice_MA_2014.pdf
- Velikost:
- 2.06 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- bakalářská práce