Publikace: Kvalita pšenice jako suroviny potravinářských výrob
Bakalářská práceOmezený přístupNačítá se...
Datum
Autoři
Humpolíková, Jaromíra
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá kvalitou pšenice jako suroviny potravinářských výrob. Je zde uvedeno základní složení pšenice a přehled kvalitativních ukazatelů určující použitelnost pšenice pro technologické účely. Dále popisuje zdravotní aspekty související s konzumací potravin obsahující pšeničnou složku. V závěrečné časti práce je uvedeno porovnání kvality pšenice sklizené v ČR v letech 2011, 2012 a 2013.
Popis
Klíčová slova
pšenice, pšeničné zrno, lepek, provozní metody, referenční metody, Wheat, grain of wheat, gluten, operating methods, reference methods