Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Kvalita pšenice jako suroviny potravinářských výrob

Bakalářská práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Humpolíková, Jaromíra

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá kvalitou pšenice jako suroviny potravinářských výrob. Je zde uvedeno základní složení pšenice a přehled kvalitativních ukazatelů určující použitelnost pšenice pro technologické účely. Dále popisuje zdravotní aspekty související s konzumací potravin obsahující pšeničnou složku. V závěrečné časti práce je uvedeno porovnání kvality pšenice sklizené v ČR v letech 2011, 2012 a 2013.

Popis

Klíčová slova

pšenice, pšeničné zrno, lepek, provozní metody, referenční metody, Wheat, grain of wheat, gluten, operating methods, reference methods

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By