Publikace: Výroba a charakterizace plísňových sýrů
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Adam, Martin | |
| dc.contributor.author | Kovářová, Daniela | |
| dc.date.accepted | 2024-08-26 | |
| dc.date.accessioned | 2024-09-10T06:40:46Z | |
| dc.date.available | 2024-09-10T06:40:46Z | |
| dc.date.issued | 2024 | |
| dc.date.submitted | 2024-06-27 | |
| dc.description.abstract | Tato práce je zaměřena na plísňové sýry. Jsou zde uvedeny a specifikovány druhy plísňových sýrů a kultury, které se při výrobě používají. Dále jsou uvedeny technologické postupy výroby plísňových sýrů. Jsou zde popsané procesy v průběhu zrání. Pozornost je věnována benefitům, ale i možnému riziku konzumace plísňových sýrů. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This work is focused on mold cheeses. The types of mold cheeses and cultures used in production are listed and specified here. Technological procedures for the production of mold cheeses are also presented. The processes during ripening are described here. Attention is paid to the benefits, but also to the possible risk of consuming moldy cheeses. | eng |
| dc.description.defence | Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.identifier.stag | 48108 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/84172 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | plísňové sýry | cze |
| dc.subject | plíseň | cze |
| dc.subject | technologie | cze |
| dc.subject | zrání | cze |
| dc.subject | výživa | cze |
| dc.subject | mold cheeses | eng |
| dc.subject | mold | eng |
| dc.subject | technology | eng |
| dc.subject | maturation | eng |
| dc.subject | nutrition | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.title | Výroba a charakterizace plísňových sýrů | cze |
| dc.title.alternative | Production and characterisation of mould cheeses | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- KovarovaD_VyrobaCharakterizace_MA_2024.pdf
- Velikost:
- 839.36 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- AdamM_VyrobaCharakterizace_DK_2024.pdf
- Velikost:
- 254.55 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce