Publikace: Stabilita kvercetinu v celulózovém materiálu
Diplomová práceOmezený přístupNačítá se...
Datum
Autoři
Tyemnyák, Tomáš
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Teoretická část diplomové práce je soustředěna na chemické, fyzikální a biologické vlastnosti kvercetinu patřícího mezi bioflavonoidy. Další část popisuje jeho zdravotní účinky dopad na lidský organismus. V této práci je také za pomoci několika vědeckých publikací charakterizována stabilita kvercetinu za různých podmínek, mezi které patří teplota, pH a relativní vlhkost. Experimentální část je věnována stabilitě kvercetinu absorbovaného v celulózovém materiálu za různých skladovacích podmínek.
Popis
Klíčová slova
kvercetin, chemické, fyzikální a biologické vlastnosti, zdravotní účinek, stabilita a UV-VIS spektrofotometrie, quercetin, chemical, physical and biological properties, health effects, stability and UV-VIS spectrophotometry