Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stabilita kvercetinu v celulózovém materiálu

Diplomová práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Tyemnyák, Tomáš

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Teoretická část diplomové práce je soustředěna na chemické, fyzikální a biologické vlastnosti kvercetinu patřícího mezi bioflavonoidy. Další část popisuje jeho zdravotní účinky dopad na lidský organismus. V této práci je také za pomoci několika vědeckých publikací charakterizována stabilita kvercetinu za různých podmínek, mezi které patří teplota, pH a relativní vlhkost. Experimentální část je věnována stabilitě kvercetinu absorbovaného v celulózovém materiálu za různých skladovacích podmínek.

Popis

Klíčová slova

kvercetin, chemické, fyzikální a biologické vlastnosti, zdravotní účinek, stabilita a UV-VIS spektrofotometrie, quercetin, chemical, physical and biological properties, health effects, stability and UV-VIS spectrophotometry

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By