Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Hloušková, Tereza

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá vlivem sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné. V teoretické části je popsáno složení bobulí révy vinné, složení pokrutin z hlediska obsahu fenolických látek a jejich využití. Následně je popsán vliv antioxidantů na organismus a možné úpravy pokrutin. Na závěr teoretické části jsou uvedeny metody, které byly využity v části praktické. Praktická část se pak zabývá sušením pokrutin při zvolených teplotách a časech a následným stanovením celkové obsahu fenolických látek a antioxidační kapacity.

Popis

Klíčová slova

réva vinná, pokrutiny hroznů, antioxidační aktivita, sušení, grape berry, grape skin, grape peels, antioxidant activity, hot air drying

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By