Publikace: Vliv sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné
Bakalářská práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Hloušková, Tereza
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné. V teoretické části je popsáno složení bobulí révy vinné, složení pokrutin z hlediska obsahu fenolických látek a jejich využití. Následně je popsán vliv antioxidantů na organismus a možné úpravy pokrutin. Na závěr teoretické části jsou uvedeny metody, které byly využity v části praktické. Praktická část se pak zabývá sušením pokrutin při zvolených teplotách a časech a následným stanovením celkové obsahu fenolických látek a antioxidační kapacity.
Popis
Klíčová slova
réva vinná, pokrutiny hroznů, antioxidační aktivita, sušení, grape berry, grape skin, grape peels, antioxidant activity, hot air drying