Publikace: Náhrada pestré stravy a antioxidační vlastnosti
Diplomová práceopen access| dc.contributor.advisor | Červenka, Libor | |
| dc.contributor.author | Jarešová, Lada | |
| dc.contributor.referee | Brožková, Iveta | |
| dc.date.accepted | 2018-06-05 | |
| dc.date.accessioned | 2018-06-14T06:03:12Z | |
| dc.date.available | 2018-06-14T06:03:12Z | |
| dc.date.issued | 2018 | |
| dc.date.submitted | 2018-05-11 | |
| dc.description.abstract | Tato práce se zabývá antioxidační aktivitou u náhrady pestré stravy. Teoretická část se zaměřuje na složení této stravy bohaté na zdraví prospěšné suroviny. V práci je popsán vznik volných radikálů a následek těchto reaktivních sloučenin. V praktické části je popsán vliv úpravy nutričních směsí na antioxidační vlastnosti v závislosti na době skladování. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This thesis deals with antioxidant activity and replacement of a multivarious diet. The theoretical part is focused on the composition of this diet which is rich in healthy ingredients. The work describes the formation of free radicals and the consequences of these reactive compounds. The influence of the processing of nutritional mixtures on the antioxidant properties according to the storage time is described in the practical part of the thesis. | eng |
| dc.description.defence | Studentka úspěšně obhájila diplomovou práci a zodpověděla otázky komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 89 s. | |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | |
| dc.identifier.signature | D38767 | |
| dc.identifier.stag | 35535 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/70733 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | ANOVA | cze |
| dc.subject | antioxidanty | cze |
| dc.subject | volné radikály | cze |
| dc.subject | xylitol | cze |
| dc.subject | ANOVA | eng |
| dc.subject | antioxidants | eng |
| dc.subject | free radicals | eng |
| dc.subject | xylitol | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Ing. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Náhrada pestré stravy a antioxidační vlastnosti | cze |
| dc.title.alternative | Replacement of multivarious diet and its antioxidant properties | eng |
| dc.type | diplomová práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 3 z 3
Načítá se...
- Název:
- JaresovaL_Nahrada_pestre_LC_2018_.pdf
- Velikost:
- 1.27 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- CervenkaL_Nahrada_pestre_LJ_2018.pdf
- Velikost:
- 1.59 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce
Načítá se...
- Název:
- BrozkovaI_Nahrada_pestre_LJ_2018.pdf
- Velikost:
- 1.89 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek oponenta práce