Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Náhrada pestré stravy a antioxidační vlastnosti

Diplomová práceopen access
dc.contributor.advisorČervenka, Libor
dc.contributor.authorJarešová, Lada
dc.contributor.refereeBrožková, Iveta
dc.date.accepted2018-06-05
dc.date.accessioned2018-06-14T06:03:12Z
dc.date.available2018-06-14T06:03:12Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-05-11
dc.description.abstractTato práce se zabývá antioxidační aktivitou u náhrady pestré stravy. Teoretická část se zaměřuje na složení této stravy bohaté na zdraví prospěšné suroviny. V práci je popsán vznik volných radikálů a následek těchto reaktivních sloučenin. V praktické části je popsán vliv úpravy nutričních směsí na antioxidační vlastnosti v závislosti na době skladování.cze
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with antioxidant activity and replacement of a multivarious diet. The theoretical part is focused on the composition of this diet which is rich in healthy ingredients. The work describes the formation of free radicals and the consequences of these reactive compounds. The influence of the processing of nutritional mixtures on the antioxidant properties according to the storage time is described in the practical part of the thesis.eng
dc.description.defenceStudentka úspěšně obhájila diplomovou práci a zodpověděla otázky komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format89 s.
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.signatureD38767
dc.identifier.stag35535
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/70733
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectANOVAcze
dc.subjectantioxidantycze
dc.subjectvolné radikálycze
dc.subjectxylitolcze
dc.subjectANOVAeng
dc.subjectantioxidantseng
dc.subjectfree radicalseng
dc.subjectxylitoleng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleNáhrada pestré stravy a antioxidační vlastnosticze
dc.title.alternativeReplacement of multivarious diet and its antioxidant propertieseng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
JaresovaL_Nahrada_pestre_LC_2018_.pdf
Velikost:
1.27 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
CervenkaL_Nahrada_pestre_LJ_2018.pdf
Velikost:
1.59 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
BrozkovaI_Nahrada_pestre_LJ_2018.pdf
Velikost:
1.89 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek oponenta práce