Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Náhrada pestré stravy a antioxidační vlastnosti

Diplomová práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Jarešová, Lada

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato práce se zabývá antioxidační aktivitou u náhrady pestré stravy. Teoretická část se zaměřuje na složení této stravy bohaté na zdraví prospěšné suroviny. V práci je popsán vznik volných radikálů a následek těchto reaktivních sloučenin. V praktické části je popsán vliv úpravy nutričních směsí na antioxidační vlastnosti v závislosti na době skladování.

Popis

Klíčová slova

ANOVA, antioxidanty, volné radikály, xylitol, ANOVA, antioxidants, free radicals, xylitol

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By