Publikace: Biologicky aktivní látky v plodech trnky obecné
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Červenka, Libor | |
| dc.contributor.author | Široká, Nikola | |
| dc.date.accepted | 2023-08-21 | |
| dc.date.accessioned | 2024-03-12T05:27:04Z | |
| dc.date.available | 2024-03-12T05:27:04Z | |
| dc.date.issued | 2023 | |
| dc.date.submitted | 2023-06-12 | |
| dc.description.abstract | Tato práce se zabývá biologicky aktivními látkami. Pozornost je věnována složení trnky obecné a jejímu využití. Dále jsou specifikovány účinky na lidské zdraví. V neposlední řadě jsou v této práci popsané metody pro stanovení přírodních potravinářských barviv obsažených v trnce obecné. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This thesis deals with the biologically active substances. Attention is paid to the composition blackthorn fruits and her exploitation. Further, the effects on human health are specified. Finally, there are described methods of natural food colouring analysis in blackthorn fruits. | eng |
| dc.description.defence | Studentka seznámila členy zkušebni komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 47 s. | |
| dc.identifier.stag | 46130 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/82586 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | trnka obecná | cze |
| dc.subject | barviva | cze |
| dc.subject | fyziologické účinky | cze |
| dc.subject | antioxidant | cze |
| dc.subject | blackthorn fruits | eng |
| dc.subject | pigment | eng |
| dc.subject | physiological effects | eng |
| dc.subject | antioxidant | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Biologicky aktivní látky v plodech trnky obecné | cze |
| dc.title.alternative | Biologically-acitve substances in blackthorn fruits | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- SirokaN_Biologicky_aktivni_LC_2023.pdf
- Velikost:
- 995.15 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- CervenkaL_Biologicky_aktivni_NS_2023.pdf
- Velikost:
- 166.64 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce