Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Biologicky aktivní látky v plodech trnky obecné

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorČervenka, Libor
dc.contributor.authorŠiroká, Nikola
dc.date.accepted2023-08-21
dc.date.accessioned2024-03-12T05:27:04Z
dc.date.available2024-03-12T05:27:04Z
dc.date.issued2023
dc.date.submitted2023-06-12
dc.description.abstractTato práce se zabývá biologicky aktivními látkami. Pozornost je věnována složení trnky obecné a jejímu využití. Dále jsou specifikovány účinky na lidské zdraví. V neposlední řadě jsou v této práci popsané metody pro stanovení přírodních potravinářských barviv obsažených v trnce obecné.cze
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with the biologically active substances. Attention is paid to the composition blackthorn fruits and her exploitation. Further, the effects on human health are specified. Finally, there are described methods of natural food colouring analysis in blackthorn fruits.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušebni komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format47 s.
dc.identifier.stag46130
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/82586
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjecttrnka obecnácze
dc.subjectbarvivacze
dc.subjectfyziologické účinkycze
dc.subjectantioxidantcze
dc.subjectblackthorn fruitseng
dc.subjectpigmenteng
dc.subjectphysiological effectseng
dc.subjectantioxidanteng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleBiologicky aktivní látky v plodech trnky obecnécze
dc.title.alternativeBiologically-acitve substances in blackthorn fruitseng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
SirokaN_Biologicky_aktivni_LC_2023.pdf
Velikost:
995.15 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
CervenkaL_Biologicky_aktivni_NS_2023.pdf
Velikost:
166.64 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce