Publikace: Inhibice Maillardových reakcí
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Červenka, Libor | |
| dc.contributor.author | Štumrová, Eliška | |
| dc.date.accepted | 2019-08-19 | |
| dc.date.accessioned | 2019-09-25T05:20:43Z | |
| dc.date.available | 2019-09-25T05:20:43Z | |
| dc.date.issued | 2019 | |
| dc.date.submitted | 2019-07-01 | |
| dc.description.abstract | Bakalářská práce se věnuje problematice Maillardových rekací a způsobů, jak je inhibovat. V experimentální části se zabývá inhibicí pomocí polyfenolických látek obsažených v petrželi. Jako měřící metoda byla vybrána UV-Vis spektrofotometrie. Touto metodou byl změřen průběh reakce i celkové množství polyfenolických látek. | cze |
| dc.description.abstract-translated | Bachelor thesis deals with the issue of Maillard reaction and their inhibition. In the experimental part, parsley extracts were used to inhibit non-enzymatic browning. UV-Vis spectrophotometry was chosen to monitor Maillard reaction and the quantity of total polyphenolic substances. | eng |
| dc.description.defence | Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 42 s. | |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | |
| dc.identifier.signature | D40111 | |
| dc.identifier.stag | 37929 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/74109 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | Maillardovy reakce | cze |
| dc.subject | polyfenoly | cze |
| dc.subject | inhibice | cze |
| dc.subject | UV-Vis spektrofotometrie | cze |
| dc.subject | Maillard reaction | eng |
| dc.subject | polyphenols | eng |
| dc.subject | inhibition | eng |
| dc.subject | UV-Vis spectrophotometry | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Chemie a technická chemie | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technická chemie | cze |
| dc.title | Inhibice Maillardových reakcí | cze |
| dc.title.alternative | Inhibition of Maillard reaction | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- StumrovaE_Inhibice_Maillardovych_LC_2019.pdf
- Velikost:
- 1.28 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- Cervenka_L_Inhibice_Maillardovych_ES_2019_pd
- Velikost:
- 388.05 KB
- Formát:
- Unknown data format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce