Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Inhibice Maillardových reakcí

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorČervenka, Libor
dc.contributor.authorŠtumrová, Eliška
dc.date.accepted2019-08-19
dc.date.accessioned2019-09-25T05:20:43Z
dc.date.available2019-09-25T05:20:43Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-07-01
dc.description.abstractBakalářská práce se věnuje problematice Maillardových rekací a způsobů, jak je inhibovat. V experimentální části se zabývá inhibicí pomocí polyfenolických látek obsažených v petrželi. Jako měřící metoda byla vybrána UV-Vis spektrofotometrie. Touto metodou byl změřen průběh reakce i celkové množství polyfenolických látek.cze
dc.description.abstract-translatedBachelor thesis deals with the issue of Maillard reaction and their inhibition. In the experimental part, parsley extracts were used to inhibit non-enzymatic browning. UV-Vis spectrophotometry was chosen to monitor Maillard reaction and the quantity of total polyphenolic substances.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format42 s.
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.signatureD40111
dc.identifier.stag37929
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/74109
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectMaillardovy reakcecze
dc.subjectpolyfenolycze
dc.subjectinhibicecze
dc.subjectUV-Vis spektrofotometriecze
dc.subjectMaillard reactioneng
dc.subjectpolyphenolseng
dc.subjectinhibitioneng
dc.subjectUV-Vis spectrophotometryeng
dc.thesis.degree-disciplineChemie a technická chemiecze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technická chemiecze
dc.titleInhibice Maillardových reakcícze
dc.title.alternativeInhibition of Maillard reactioneng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
StumrovaE_Inhibice_Maillardovych_LC_2019.pdf
Velikost:
1.28 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
Cervenka_L_Inhibice_Maillardovych_ES_2019_pd
Velikost:
388.05 KB
Formát:
Unknown data format
Popis:
Posudek vedoucího práce