Publikace: Kvašený nápoj kombucha a jeho účinky na lidské zdraví
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Česlová, Lenka | |
| dc.contributor.author | Javůrková, Michaela | |
| dc.date.accepted | 2022-08-22 | |
| dc.date.accessioned | 2022-09-07T13:15:23Z | |
| dc.date.available | 2022-09-07T13:15:23Z | |
| dc.date.issued | 2022 | |
| dc.date.submitted | 2022-07-01 | |
| dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá analýzou biologicky aktivních sloučenin obsažených v kvašeném nápoji kombucha. Na začátku práce je popsán postup přípravy nápoje a chemické složení. Dále jsou uvedeny jeho blahodárné i nežádoucí účinky na lidský organismus. Závěrem je pozornost zaměřena na samotnou analýzu bioaktivních látek v kombuše především pomocí kapalinové chromatografie. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis deals with the analysis of biologically active compounds contained in the fermented kombucha drink. The process of preparation of beverages and chemical composition is described at the beginning of the thesis. In addition, its positive and side effects on the human organism are mentioned. The last part of the thesis is devoted to the analysis of bioactive substances of kombucha by liquid chromatography. | eng |
| dc.description.defence | Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce,poté byla seznámena s posudkem vedoucího této práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 47 s. | |
| dc.identifier.stag | 44444 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/80273 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | kombucha | cze |
| dc.subject | fermentace | cze |
| dc.subject | HPLC | cze |
| dc.subject | kvasinky | cze |
| dc.subject | bakterie | cze |
| dc.subject | SCOBY | cze |
| dc.subject | kombucha | eng |
| dc.subject | fermentation | eng |
| dc.subject | HPLC | eng |
| dc.subject | yeast | eng |
| dc.subject | bacteria | eng |
| dc.subject | SCOBY | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Kvašený nápoj kombucha a jeho účinky na lidské zdraví | cze |
| dc.title.alternative | Fermented kombucha drink and its effects on human health | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- JavurkovaM_Kvaseny_napoj_LC_2022.pdf
- Velikost:
- 2.01 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- CeslovaL_Kvaseny_napoj_MJ_2022_potraviny.doc
- Velikost:
- 34 KB
- Formát:
- Microsoft Word
- Popis:
- Posudek vedoucího práce