Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Kvašený nápoj kombucha a jeho účinky na lidské zdraví

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorČeslová, Lenka
dc.contributor.authorJavůrková, Michaela
dc.date.accepted2022-08-22
dc.date.accessioned2022-09-07T13:15:23Z
dc.date.available2022-09-07T13:15:23Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-07-01
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá analýzou biologicky aktivních sloučenin obsažených v kvašeném nápoji kombucha. Na začátku práce je popsán postup přípravy nápoje a chemické složení. Dále jsou uvedeny jeho blahodárné i nežádoucí účinky na lidský organismus. Závěrem je pozornost zaměřena na samotnou analýzu bioaktivních látek v kombuše především pomocí kapalinové chromatografie.cze
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with the analysis of biologically active compounds contained in the fermented kombucha drink. The process of preparation of beverages and chemical composition is described at the beginning of the thesis. In addition, its positive and side effects on the human organism are mentioned. The last part of the thesis is devoted to the analysis of bioactive substances of kombucha by liquid chromatography.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce,poté byla seznámena s posudkem vedoucího této práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format47 s.
dc.identifier.stag44444
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/80273
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkombuchacze
dc.subjectfermentacecze
dc.subjectHPLCcze
dc.subjectkvasinkycze
dc.subjectbakteriecze
dc.subjectSCOBYcze
dc.subjectkombuchaeng
dc.subjectfermentationeng
dc.subjectHPLCeng
dc.subjectyeasteng
dc.subjectbacteriaeng
dc.subjectSCOBYeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleKvašený nápoj kombucha a jeho účinky na lidské zdravícze
dc.title.alternativeFermented kombucha drink and its effects on human healtheng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
JavurkovaM_Kvaseny_napoj_LC_2022.pdf
Velikost:
2.01 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
CeslovaL_Kvaseny_napoj_MJ_2022_potraviny.doc
Velikost:
34 KB
Formát:
Microsoft Word
Popis:
Posudek vedoucího práce