Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Kvašený nápoj kombucha a jeho účinky na lidské zdraví

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Javůrková, Michaela

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá analýzou biologicky aktivních sloučenin obsažených v kvašeném nápoji kombucha. Na začátku práce je popsán postup přípravy nápoje a chemické složení. Dále jsou uvedeny jeho blahodárné i nežádoucí účinky na lidský organismus. Závěrem je pozornost zaměřena na samotnou analýzu bioaktivních látek v kombuše především pomocí kapalinové chromatografie.

Popis

Klíčová slova

kombucha, fermentace, HPLC, kvasinky, bakterie, SCOBY, kombucha, fermentation, HPLC, yeast, bacteria, SCOBY

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By