Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Rychlé metody pro stanovení údržnosti potravin

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorČervenka, Liborcze
dc.contributor.authorSedláček, Pavel
dc.date.accepted2013cze
dc.date.accessioned2013-09-03T19:42:01Z
dc.date.available2013-09-03T19:42:01Z
dc.date.issued2013
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá rychlými metodami stanovení údržnosti potravin. Nejprve je zpracováno téma konzervace potravin. V úvodu je nastíněn historický vývoj konzervace potravin a jsou představeny vlivy snižující údržnost potravin. Následují kapitoly o způsobu konzervování vedoucího k omezení mikrobiologického faktoru. Další kapitoly jsou věnovány klasickým metodám stanovení údržnosti potravina a metodám umožňující rychlé stanovení údržnosti potravin. Práce se snaží přiblížit konzervaci potravin a najít způsoby šetrnější k potravině a ke konzumentovi. Cílem práce je pak popsání současných metod stanovující údržnost potravin.cze
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis gradually processes the issue of quick methods for determination of shelf-life food. In beginning it is going throughout the preservation of groceries. At first the history context is drown up and preservation methods are discussed from microbiological point of view. Following chapters are concerning of methods to determinate shelf-life food, including the quick methods. The thesis is trying to approach the preservation of food, which is more considerable towards biological principal of the food a towards consumers health. The aim of this work is to describe current methods determining the shelf-life of food.eng
dc.description.defenceStudent přednesl obhajobu své bakalářské práce a zodpověděl dotazy komise.cze
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format62 s.cze
dc.format.extent1064741 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)cze
dc.identifier.signatureD29405cze
dc.identifier.stag17834cze
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/52995
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezenícze
dc.subjectúdržnost potravincze
dc.subjectkonzervacecze
dc.subjectabiózacze
dc.subjectanabiózacze
dc.subjecteliminacecze
dc.subjectmikrobiostatikacze
dc.subjectantioxidantycze
dc.subjectelektronický noscze
dc.subjectcomputer aided engineeringcze
dc.subjectListerie monocytogenescze
dc.subjectShelf-life of foodeng
dc.subjectconservationeng
dc.subjectabiosiseng
dc.subjectanabiosiseng
dc.subjecteliminationeng
dc.subjectmikrobiostaticseng
dc.subjectantioxidantseng
dc.subjectelektronic noseeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.cze
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleRychlé metody pro stanovení údržnosti potravincze
dc.title.alternativeRapid methods for food shlelflife stabilityeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
ČervenkaL_Rychlé metody_PS_2013.pdf
Velikost:
459.72 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek vedoucího
Načítá se...
Náhled
Název:
SedlacekP_Rychle metody_LC_2013.pdf
Velikost:
1.02 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
bakalářská práce