Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Rychlé metody pro stanovení údržnosti potravin

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Sedláček, Pavel

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá rychlými metodami stanovení údržnosti potravin. Nejprve je zpracováno téma konzervace potravin. V úvodu je nastíněn historický vývoj konzervace potravin a jsou představeny vlivy snižující údržnost potravin. Následují kapitoly o způsobu konzervování vedoucího k omezení mikrobiologického faktoru. Další kapitoly jsou věnovány klasickým metodám stanovení údržnosti potravina a metodám umožňující rychlé stanovení údržnosti potravin. Práce se snaží přiblížit konzervaci potravin a najít způsoby šetrnější k potravině a ke konzumentovi. Cílem práce je pak popsání současných metod stanovující údržnost potravin.

Popis

Klíčová slova

údržnost potravin, konzervace, abióza, anabióza, eliminace, mikrobiostatika, antioxidanty, elektronický nos, computer aided engineering, Listerie monocytogenes, Shelf-life of food, conservation, abiosis, anabiosis, elimination, mikrobiostatics, antioxidants, elektronic nose

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By