Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Rezistence arkobakterů k antibiotikům a tolerance k chemickým látkám a vlivům prostředí

Bakalářská práceOmezený přístup
dc.contributor.advisorVytřasová, Jarmila
dc.contributor.authorNagyová, Kristýna
dc.date.accepted2010
dc.date.accessioned2010-10-01T16:25:50Z
dc.date.available2010-10-01T16:25:50Z
dc.date.issued2010
dc.description.abstractPráce je zaměřena na význam rodu Arcobacter v potravinářském průmyslu. Zabývá se jejich rezistencí k antimikrobiálním látkám a vlivem vnějších podmínek na jejich přežívání, jako je vliv pH, teploty, aktivity vody, přítomnosti chemických sloučenin a doprovodné mikroflóry, ve srovnání s příbuznými kampylobaktery. Také se zabývá významem rezistentních mikroorganismů a možnými mechanismy rezistence k antibiotikům.cze
dc.description.abstract-translatedWork is focused on the importance of the genus Arcobacter in food industry. It deals with their resistance to antimicrobials and the influence of external conditions on their surviving, such as the influence of pH, temperature, water activity, presence of chemical compounds and accompanying microflora, in comparison with related campylobacters. It also examines the importance of resistant organisms and possible mechanisms of resistance to antibiotics.eng
dc.description.defenceStudentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise.cze
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format50 s.cze
dc.format.extent1549381 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD23348
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/37478
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsPráce není přístupnácze
dc.subjectArcobactercze
dc.subjectantimikrobiální rezistencecze
dc.subjectmechanismy rezistencecze
dc.subjectvlivy prostředícze
dc.subjectArcobactereng
dc.subjectantimicrobial resistanceeng
dc.subjectmechanisms of resistanceeng
dc.subjectenvironmental influenceseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleRezistence arkobakterů k antibiotikům a tolerance k chemickým látkám a vlivům prostředícze
dc.title.alternativeAntimicrobial rezistance of arcobacters and susceptibility to chemicals agents and environmental influenceseng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
NagyováK_Rezistence arkokterů_JV_2010.pdf
Velikost:
1.48 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Načítá se...
Náhled
Název:
VytrasovaJ_Rezistence arcobacteru_KN_2010.pdf
Velikost:
126.12 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format