Publikace: Rezistence arkobakterů k antibiotikům a tolerance k chemickým látkám a vlivům prostředí
Bakalářská práceOmezený přístupNačítá se...
Datum
Autoři
Nagyová, Kristýna
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Práce je zaměřena na význam rodu Arcobacter v potravinářském průmyslu. Zabývá se jejich rezistencí k antimikrobiálním látkám a vlivem vnějších podmínek na jejich přežívání, jako je vliv pH, teploty, aktivity vody, přítomnosti chemických sloučenin a doprovodné mikroflóry, ve srovnání s příbuznými kampylobaktery. Také se zabývá významem rezistentních mikroorganismů a možnými mechanismy rezistence k antibiotikům.
Popis
Klíčová slova
Arcobacter, antimikrobiální rezistence, mechanismy rezistence, vlivy prostředí, Arcobacter, antimicrobial resistance, mechanisms of resistance, environmental influences