Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Prvková analýza potravinových doplňků a funkčních potravin pomocí ICP OES

Diplomová práceopen access
dc.contributor.advisorKrejčová, Anna
dc.contributor.authorBrancová, Kateřina
dc.date.accepted2009
dc.date.accessioned2009-12-18T08:59:07Z
dc.date.available2009-12-18T08:59:07Z
dc.date.issued2009
dc.description.abstractDiplomová práce byla zaměřena na stanovení vybraných prvků v multivitaminových přípravcích a funkčních potravinách metodou optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem a přípravou vzorku k analýze. Byly nalezeny vhodné spektrální a pracovní podmínky, jako je použitá vlnová délka, řád spektra, příkon do plazmatu výška pozorování napětí na fotonásobiči a průtoky plynů. Byl studován vliv matričních prvků a možnosti jeho odstranění pomocí vnitřních standardů. Kontrola správnosti metody byla provedena pomocí vnitřního referenčního materiálu.cze
dc.description.abstract-translatedFocused on the analysis of elements in multivitamins, food supplements and functional foods using optical emission spectrometry with inductively-coupled plasm, this thesis was processed. Working condition as a wavelength length, spectral order, power, observation height, photomultiplier voltage and gas flow rates were setup and optimized. Effects of matrix elements and possibility of their removal were studied. The accuracy checking was performed using the internal reference material.eng
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format71 s.cze
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD20456
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/35284
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.subjectICP OESeng
dc.subjectmicrowave digestioneng
dc.subjectfood supplementseng
dc.subjectorganic foodeng
dc.subjectmatrix effecteng
dc.subjectICP OEScze
dc.subjectmikrivlná mineralizacecze
dc.subjectpotravinové doplňkycze
dc.subjectbiopotravinycze
dc.subjectvliv matriccze
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.cze
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titlePrvková analýza potravinových doplňků a funkčních potravin pomocí ICP OEScze
dc.title.alternativeThe elemental analysis of feed supplements and functional foods uising ICP OESeng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
KrejcovaA_Prvkova_analyza_KB_2009.doc
Velikost:
28 KB
Formát:
Microsoft Word
Načítá se...
Náhled
Název:
SramkovaJ_Prvkova_analyza_KB_2009.doc
Velikost:
31 KB
Formát:
Microsoft Word

Licence svazku

Nyní se zobrazuje 1 - 1 z 1
Načítá se...
Náhled
Název:
license.txt
Velikost:
1.79 KB
Formát:
Item-specific license agreed upon to submission
Popis: