Publikace: Nové trendy při zpracování mléka a výrobě tvarohů
Bakalářská práceOmezený přístupNačítá se...
Datum
Autoři
Fikarová, Daniela
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Bakalářská práce se zabývá novými trendy při zpracování mléka s následnou výrobou kyselých sýrů neboli tvarohů. V práci je popsána tvorba kravského mléka, jeho složení a jednotlivé technologické postupy začínající přijetím zdravotně nezávadného kravského mléka a končící výrobou Farmářského tvarohu. Součástí práce je také laboratorní analýza Farmářského tvarohu. Závěr práce je věnován zdravotním aspektům souvisejícím s konzumací kyselých sýrů.
Popis
Klíčová slova
kravské mléko, kasein, laktóza, tvaroh, pasterace, fermentace, cholesterol, cow milk, casein, lactose, curd, pasteurization, fermentation, cholesterol