Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Nové trendy při zpracování mléka a výrobě tvarohů

Bakalářská práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Fikarová, Daniela

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Bakalářská práce se zabývá novými trendy při zpracování mléka s následnou výrobou kyselých sýrů neboli tvarohů. V práci je popsána tvorba kravského mléka, jeho složení a jednotlivé technologické postupy začínající přijetím zdravotně nezávadného kravského mléka a končící výrobou Farmářského tvarohu. Součástí práce je také laboratorní analýza Farmářského tvarohu. Závěr práce je věnován zdravotním aspektům souvisejícím s konzumací kyselých sýrů.

Popis

Klíčová slova

kravské mléko, kasein, laktóza, tvaroh, pasterace, fermentace, cholesterol, cow milk, casein, lactose, curd, pasteurization, fermentation, cholesterol

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By