Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Nové trendy při zpracování mléka a výrobě tvarohů

Bakalářská práceOmezený přístup
dc.contributor.advisorAdam, Martin
dc.contributor.advisor
dc.contributor.authorFikarová, Daniela
dc.date.accepted2016-08-23
dc.date.accessioned2016-09-02T04:23:43Z
dc.date.available2016-09-02T04:23:43Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-06-15
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá novými trendy při zpracování mléka s následnou výrobou kyselých sýrů neboli tvarohů. V práci je popsána tvorba kravského mléka, jeho složení a jednotlivé technologické postupy začínající přijetím zdravotně nezávadného kravského mléka a končící výrobou Farmářského tvarohu. Součástí práce je také laboratorní analýza Farmářského tvarohu. Závěr práce je věnován zdravotním aspektům souvisejícím s konzumací kyselých sýrů.cze
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with the new trends in milk processing with subsequent production of sour cheese also called cottage cheese. In this thesis there is described production of cow milk, its composition and individual technological procedures starting with the processing of healthy cow milk and finishing with the production of Farmer's quark. Part of work is also focused on the laboratory analysis of Farmer's quark. Final part of this thesis is dedicated to healthy aspects related with sour cheese consumption.eng
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format45 s.cze
dc.identifierUniverzitní knihovna (archiv)cze
dc.identifier.signatureD35539cze
dc.identifier.stag30679
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/65501
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsPráce není přístupná
dc.subjectkravské mlékocze
dc.subjectkaseincze
dc.subjectlaktózacze
dc.subjecttvarohcze
dc.subjectpasteracecze
dc.subjectfermentacecze
dc.subjectcholesterolcze
dc.subjectcow milkeng
dc.subjectcaseineng
dc.subjectlactoseeng
dc.subjectcurdeng
dc.subjectpasteurizationeng
dc.subjectfermentationeng
dc.subjectcholesteroleng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleNové trendy při zpracování mléka a výrobě tvarohůcze
dc.title.alternativeNew trends in milk processing and curds technologyeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
FikarovaD_Nove trendy_MA_2016.pdf
Velikost:
1.31 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
AdamM_nove trendy_DF_2016.pdf
Velikost:
1.33 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce