Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Prebiotika a jejich využití v potravinářství

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Šilha, David

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Probiotika, prebiotika a jejich pozitivní vliv na lidské zdraví je v současnosti často diskutované téma. Tato bakalářská práce shrnuje současné vědecké poznatky o účincích probiotik a prebiotik na lidský organismus, jejich využití v potravinářském průmyslu a stanovení prebiotických vlastností.

Popis

Klíčová slova

probiotika, prebiotika, synbiotika, střevní mikroflóra, funkční potraviny, potravinová vláknina, Probiotics, prebiotics, synbiotics, intestinal microflora, functional food, food fibre

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By