Publikace: Prebiotika a jejich využití v potravinářství
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Vytřasová, Jarmila | cze |
| dc.contributor.author | Šilha, David | |
| dc.date.accepted | 2009 | cze |
| dc.date.accessioned | 2009-10-05T20:29:01Z | |
| dc.date.available | 2009-10-05T20:29:01Z | |
| dc.date.issued | 2009 | |
| dc.description.abstract | Probiotika, prebiotika a jejich pozitivní vliv na lidské zdraví je v současnosti často diskutované téma. Tato bakalářská práce shrnuje současné vědecké poznatky o účincích probiotik a prebiotik na lidský organismus, jejich využití v potravinářském průmyslu a stanovení prebiotických vlastností. | cze |
| dc.description.abstract-translated | Probiotics, prebiotics and their positive effect on human helth are frequently discussed topics these days. This bachelor thesis summaries current scientific knowledge of effects of probiotics and pebiotics on human organism, their utilisation in food industry and determination properties of prebiotics. | eng |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 63 s. | cze |
| dc.format.extent | 2021401 bytes | cze |
| dc.format.mimetype | application/pdf | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (sklad) | cze |
| dc.identifier.signature | D21663 | cze |
| dc.identifier.signature | D21663 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/34843 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | cze |
| dc.subject | probiotika | cze |
| dc.subject | prebiotika | cze |
| dc.subject | synbiotika | cze |
| dc.subject | střevní mikroflóra | cze |
| dc.subject | funkční potraviny | cze |
| dc.subject | potravinová vláknina | cze |
| dc.subject | Probiotics | eng |
| dc.subject | prebiotics | eng |
| dc.subject | synbiotics | eng |
| dc.subject | intestinal microflora | eng |
| dc.subject | functional food | eng |
| dc.subject | food fibre | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Prebiotika a jejich využití v potravinářství | cze |
| dc.title.alternative | Prebiotics and their utilization in food Industry | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- ŠilhaD_Prebiotika a jejich_JV_2cast_2009.pdf.pdf
- Velikost:
- 1.93 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
Načítá se...
- Název:
- VytřasováJ_Prebiotika a jejich_DŠ_2009.doc
- Velikost:
- 26 KB
- Formát:
- Microsoft Word