Problematika zavedení vyšších územních samosprávných celků do systému veřejné správy v České republice - Opl, Michal (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor se v práci zabývá problematikou zavedení vyšších územních celků do systému veřejné správy v České republice. Analyzuje hlavní problémy veřejné správy , uvádí etapy realizace reformy veřejné správy a varianty organizace územní veřejné správy. V praktické části analyzuje a porovnává organizační strukturu krajského úřadu Středočeského a Pardubického kraje.
Problems of establishment of region in the system of public administration in the Czech republic
Keywords: reforma veřejné správy; samosprávné celky; kompetence; Pardubický kraj; Středočeský kraj; veřejná správa