Mateřství a kariéra z pohledu žen dvou generací - Pospíchalová, Jana (Univerzita Pardubice, 2016)
Hlavním cílem bakalářské práce je zjistit, zda se proměnilo smýšlení žen ohledně mateřství a kariéry v průběhu času. Teoretická část práce se zabývá mateřstvím, legislativou v této oblasti, zaměstnaností žen, ale také sladěním rodinných a pracovních rolí v životě ženy. Praktická část se věnuje samotnému výzkumu tohoto tématu. Výzkum byl proveden pomocí polostrukturovaného rozhovoru se ženami, které vychovávaly své děti do roku 1989 i s těmi, které vychovávaly děti až po tomto roce.
Maternity and carieer from the viewpoint of women belonging to two generations
Keywords: mateřství; kariéra; zaměstnanost žen; maternity; carieer; women ´s employment