Metody snižování rizik v podniku - Hrneček, Michal (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá metodami sniţování rizik. V první části jsou definovány základní pojmy vztahující se k pojmu riziko. Dále je zde obsaţen obecný popis krizového řízení v podniku a způsobu minimalizace finančního rizika. Druhá část vychází z rozhovoru s finanční ředitelkou v podniku PARAMO, a.s., a zaměřuje se na identifikování a následné omezování vzniku rizik a jejich dopadů v tomto podniku. Závěr bakalářské práce obsahuje návrhy, doporučení a shrnutí dané problematiky.
Methods of reducing risk in a company
Keywords: rizika; krizový management; finanční rizika; platební směrnice; PARAMO; crisis; risks; crisis management; krize; analýza rizik; prevence rizik; risk analysis; risk prevention; financial risk; directive of payment