Validace enzymatického spektrofotometrického stanovení aspartamu ve srovnání s metodami kapalinové chromatografie - Chládová, Marcela (Univerzita Pardubice, 1995)
Byla provedena validace nově navržené enzymatické spektrofotometrické metody pro stanovení aspartamu ve vzorcích potravin. Pro analýzu byl použit komerčně dodávaný set činidel BIOQUANT. Tato technika byla prověřována z hlediska linearity odezvy, citlivosti, přesnosti a správnosti stanovení. Tyto parametry byly porovnány běžně užívanou metodou HPLC. K separaci bylo použito chromatografické kolony s obrácenou fází C18 a jako eluentu směs acetonitril.
Validation of enzymatic spektrophotometric measuring of aspartame in comparison with the methods of liquid chromatography
Keywords: aspartam; Spektrofotometrie; kapalinová chromatografie; Chromatografie; párový test; testy