Transformace venkovského prostoru z antropologické perspektivy - Plechač, Milan (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou přeměny venkovského prostoru na příkladu obce Srnojedy. Cílem práce je analýza změn spojených s nárůstem počtu obyvatel obce se zaměřením na transformaci sociálních vztahů, životního stylu obyvatel a chápání pojmu vesnice v obecné rovině a na konkrétním případě.
Transformation of the rural space from the anthropological perspective
Keywords: venkovský prostor; Srnojedy; venkov; transformace; životní styl; sociální vztahy; vesnice; suburbanizace; rural space; countryside; transformation; lifestyle; social relations; village; suburbanization