Hodnocení rozvojových investic obce Horní Čermná - Marešová, Martina (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením rozvojových investic obce Horní Čermná. Nejprve popisuje obecně problematiku financování obce. Druhá část je zaměřena na strategii obcí a důležitost strategického plánu při výběru nejvhodnějších investičních projektů. Třetí část obsahuje detailní analýzu obce Horní Čermná v oblasti obecného popisu (historie, významné osobnosti atd.), obyvatelstva, infrastruktury, průmyslu, kultury a sportu, občanské vybavenosti, školství. Poslední část obsahuje hodnocení rozvojových investic obce. Podrobně charakterizuje strategické plánování obce a navrhuje metodu, jak postupovat při hodnocení investičních projektů.
Evaluation of investment devevelopment of the village Horní Čermná
Keywords: hospodaření obcí; majetek obcí; obecní rozpočty; strategický rozvoj; strategické plánování; územní plány; socioekonomický profil; Investice; hodnocení investic