Využití data-miningových metod pro zpracování dat z oblasti sociální politiky - Knížek, Michal (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce se zabývá využití data-miningových metod pro zpracování dat z oblasti sociální politiky. Jsou vybrány ty obce z regionu Královéhradeckého a Pardubického, které mají pověřený obecní úřad. Vybraná data těchto obcí jsou pomocí navržených modelů analyzována a jsou zde definovány silné a slabé stránky jednotlivých modelů.
Use data-mining methods for processing data from the social policy.
Keywords: Sociální politika; data mining; asociační pravidla; shluková analýza; rozhodovací stromy; vícerozměrná lineární regrese; Social policy; data mining; association rules; clustering; decision trees; multivariate linear regression