Analýza využívání sociálních sítí při posilování reputace chemických podniků - Vorobev, Aleksandr (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku využití sociálních sítí chemickými podniky, které je v moderní době klíčové pro řízení a zlepšování jejich reputace. První část práce představuje rešerši odborné literatury, kdy je definováno pojetí reputace v obecném i podnikovém kontextu a vysvětlen její význam pro firmy. Druhá část teoretické části diplomové práce je věnována specifikaci řízení reputace v online prostředí a jeho nástrojům, navazující kapitoly popisují zásady tvorby optimálního firemního profilu na nejpoužívanějších sociálních sítích v České republice. V rámci praktické části diplomové práce jsou shrnuty výsledky primárního kvantitativního výzkumu provedeného metodou obsahové analýzy profilů výrobních podniku sdružených ve Svazu chemického průmyslu ČR na vybraných sociálních sítích s cílem zjistit využívání sociálních sítí při komunikaci podniků z hlediska aktuálnosti, intenzity i dodržování doporučených zásad optimálních řešení, popsaných v teoretické časti. Na základě analýzy a hodnocení získaných informací byly identifikovány pozitivní a problematické oblasti, následně byla formulována doporučení pro zvýšeni efektivity využití sociálních sítí při posilováni reputace podniků působících v chemickém průmyslu.
Analysis of the use of social networks in strengthening the reputation of chemical companies
Keywords: reputace podniku; Online Reputation Management; sociální sítě; správa profilů; business reputation; Online Reputation Management; social networking; profile management