Vliv negativních úrokových sazeb na ekonomickou aktivitu vybraných zemí - Kubicová, Darina (Univerzita Pardubice, 2019)
Záměrem práce je charakterizovat bankovní sektory, měnové politiky a podnikatelské sektory ve vybraných zemích a provést jejich vzájemnou komparaci. Dále zhodnotit vliv negativních úrokových sazeb na ekonomickou aktivitu podnikatelského sektoru v zemích, kde k použití negativních sazeb došlo - v Dánsku, Švédsku a Švýcarsku.
The Influence of Negative Interest Rates on the Economic Activity of Selected Countries
Keywords: měnová politika; centrální banka; negativní úroková sazba; ekonomická aktivita; monetary policy; central bank; negative interest rate; economic activity