Manipulativní aspekty marketingu a jejich socioekonomické důsledky. - Kalousková, Jiřina (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá manipulativními aspekty marketingu a jejich socioekonomickými důsledky. V první kapitole se věnuji základním pojmům marketingu. Druhá kapitola se týká manipulace z hlediska psychologie, kde rozebírám manipulační chování, manipulativní strategie a techniky. Třetí kapitola je o využívání (zneužívání) manipulativních technik marketingu. Dále jsou zmíněny nejpoužívanější manipulativní techniky a k nim obranné taktiky. Poslední kapitolou je vlastní šetření, kde sleduji manipulativní techniky na předváděcích akcích a zkušenosti seniorů, které se jich účastnili.
Manipulative aspects of marketing and socio-economic consequences.
Keywords: marketing; manipulativní techniky; strategie; taktiky; předváděcí akce; senioři; marketing; manipulative techniques; strategies; tactics; demonstrations; seniors