Syndrom vyhoření u pracovníků pečovatelské služby - Foglová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce je teoreticko-výzkumná a zabývá se problematikou syndromu vyhoření pracovníků pečovatelské služby. Teoretická část představuje syndrom vyhoření (vývoj, příznaky, prevence,...). Praktická část zkoumá míru vyhoření v konkrétní instituci (Ústav sociálních služeb Praha 4). Práce také navrhuje opatření proti vyhoření a přináší praktické rady, jak se mu bránit.
Burnout in day-care staff
Keywords: burnout syndromes; day care; level of burn-outs; depersonalising; helping professions; syndromy vyhoření; pečovatelské služby; míry vyhoření; pomáhající profese; depersonalizace