Poruchy vyprázdnění močového měchýře po porodu - Suchomelová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce nese název "Poruchy vyprázdnění močového měchýře po porodu" a je složena ze dvou částí, a to teoretické a výzkumné. Teoretická část je především zaměřena na anatomii dolních cest močových, změny v průběhu těhotenství a po porodu, poruchy vyprazdňování močového měchýře, etiologii vzniku těchto poruch, jejich diagnostiku a léčbu. Výzkumná část se zabývá četnostní výskytu poruch vyprazdňování močového měchýře u žen po porodu a vlivy podílející se na jejich vzniku.
Bladder Voiding Dysfunction After Childbirth
Keywords: dolní cesty močové; LUTS; pánevní dno; porod; poruchy mikce; lower urinary tract; LUTS; pelvic floor; childbirth; urination disorders