Risk management v území (na příkladu modelového území) - Čadinová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá risk managementem v území (na příkladu modelového území) a je rozdělena do čtyř částí. V první části jsou definovány pojmy riziko, hrozba a způsob jejich prevence. Dále je zde popsán historický vývoj risk managementu a také jeho obecné pojetí. Druhá část je zaměřena na problematiku ochrany obyvatelstva a krizového plánování. Pozornost je věnována rovněž orgánům krizového řízení. Třetí část vymezuje cíle, úkoly a nástroje územního plánování. V závěrečné části jsou analyzována vybraná města Středočeského kraje z hlediska uplatnění risk managementu v oblasti územního plánování.
Risk management of area (an example of the selected area)
Keywords: risk management; risk; threat; emergency management; protection of population; spatial planning; emergency plan; riziko; krizové plánování; rizikový management; ochrana obyvatelstva; územní plánování; havarijní plánování