Kvalita života u pacientů s onemocněním diabetes mellitus 1. typu - Vacková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá kvalitou života u pacientů s onemocněním diabetes melitus 1. typu. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se zabývá dvěma tématy. Prvním tématem je onemocnění diabetes mellitus 1. typu a druhým je kvalitu života. Praktická část je zaměřena na hodnocení kvality života u pacientů s onemocněním diabetes mellitus 1. typu. Výsledky byly vyhodnoceny pomocí standardizovaného dotazníku WHOQOL-BREF.
The quality of life in diabetes mellitus type 1 patients
Keywords: diabetes mellitus 1. typu; kvalita života; dotazník WHOQOL-BREF; průzkum; diabetes mellitus type 1; quality of life; WHOQOL-BREF questionnaire; survey