Invazivní monitoring v intenzivní péči - Lebedinská, Romana (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce je zaměřena na úlohu sestry při invazivním monitorování pacientů na odděleních intenzivní péče. Teoretická část se zabývá charakteristikou intenzivní péče, invazivního monitorování, měřených a sledovaných parametrů a ošetřovatelskou péčí. Výzkumná část diplomové práce je věnována sledování postupu sester při invazivním monitorování krevních tlaků a při ošetřování invazivních vstupů na jednotlivých pracovištích intenzivní péče.
Invasive monitoring in intensive care medicine
Keywords: invazivní monitoring; intenzivní péče; referenční nulové úrovně; Ošetřovatelská péče; standardy ošetřovatelské péče; invasive monitoring; intensive care; zero references levels; Nursing care; nursing standard