Herní 3D engine v MonoGame - Vodák, Martin (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá návrhem a realizací herního enginu pro herní framework MonoGame. V první části je popsán framework XNA Game Studio a framework MonoGame. Engine se skládá ze tří základních tříd, které spolu tvoří jádro enginu. Postupně jsou také v práci popsány ostatní součásti engine. V závěru práce je pak předvedena realizace jedné hry, na které je demonstrována funkčnost engine.
Simple 3D Game engine in MonoGame
Keywords: XNA; MonoGame; C#; herní engine; hry; .NET; game engine; games