Technologie přepravy nebezpečných věcí po železnici - Kotásková, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá problematikou přepravy nebezpečných věcí po železnici. Stanovuje podmínky přepravy nebezpečných věcí podle příslušných předpisů, včetně jejich klasifikace a označování. Jako příklad přepravy nebezpečných věcí jsem uvedla přepravu zkapalněného chlóru. Zaměřila jsem se na stanovení přepravních poodmínek a ceny dovozného v rámci železniční přepravy.
Technology of dangerous articles in railway trasport
Keywords: technology of transport; Dangerous articles; safety brands; chlorine; Railway; technologie přepravy; Nebezpečné věci; bezpečnostní značky; chlór; Železnice